Caut un răspuns!

Zilele astea am început să caut pe internet ceva de muncă pentru prietenul englez John, care din varii motive nu are un job la momentul actual. Știu că pare ciudat ca eu, care sunt din estul Europei și vorbesc o engleză destul de stricată încă, să-i caut de lucru unui englez nativ. Dar nu intru în amănunte în ceea ce privește motivele pentru care o fac. Ideea e că am aflat de un site care pune în legătură oamenii din imediata apropiere a locului în care locuiești. Astfel poți fi în legătură cu acei oameni din jurul casei tale sau din cartierul tău, să aflii noutățile zonei, să propui evenimente, să pui întrebări, etc. Găsesc foarte util acest tip de site și încercam să-mi dau seama dacă în România avem ceva asemănător.

Acum este momentul să-mi dați un răspuns!

streetlife.com

streetlife.com

Știu că îți poți crea grupul de prieteni pe facebook sau să te alături unor grupuri de oameni cu aceleași interese ici-colo pe rețelele de socializare. Dar vreau să știu dacă este totuși vreun site care să adune la un loc oamenii dintr-o arie restrânsă și dacă acest site este și activ în România. Ca să înțelegeți mai bine, eu sunt înregistrat pe site-ul streetlife.com din Anglia. Aici verific cam zilnic ce se întâmplă în zona mea, ce evenimente se petrec, cine și-a mai pierdut pisica, cine pe cine mai caută, ce reguli sau taxe noi mai implementează consiliul local, dacă a apărut vreun hoț/violator/escroc în zonă, dacă cineva are nevoie de vreun serviciu, etc. Oamenii întreabă, se informează, iar alții răspund. Așa am reușit să-i găsesc lui John câteva joburi de „zilier” cum le numim noi, unde omul prestează munca și la finalul zilei sau a perioadei de lucru e plătit cash în mână și merge liniștit acasă.

Deci ce avem de genul acesta în România și eu nu știu sau nu îmi dau seama că știu?

Comment ( 1 )

  1. ReplyMihaeladm

    :))) scuze, reactia cu rasetele e de la felul in care ai descris site-ul cu pricina, dar altfel mi se pare chiar f fain si util. Si mi-as dori sa fie unul si pt Ploiesti, dar in afara de diverse initiative ce au sucombat la fel de discret cum au si aparut de-a lungul anilor, eu una nu stiu sa fie nimic similar functional in momentul de fata la noi. Desi cred sau banuiesc ca nu-s singura ce l-ar consulta.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: