O noapte de mai în Londra

Zi de zi, Londra îşi întâmpină oaspeţii cu o mulţime de atracţii turistice. Capitala Regatului Unit este celebră însă şi pentru viaţa de noapte pe care o oferă tuturor pasionaţilor – fie ei turişti sau localnici. De la baruri de cocktail elegante şi până la cluburi unde se poate dansa până la epuizare, Londra este foarte generoasă în materie de distracţie după lăsarea întunericului. Explicația este evidentă pentru oricine traiește ceva vreme intre englezi: aceștia muncesc cu o intensitate de invidiat. Ziua de lucru aici nu are pauze, nu se trage de timp, ci se munceste opt ore din opt. De aceea, și relaxarea de după program trebuie sa fie pe masură. iar englezii sunt renumiți nu numai prin hărnicie ci și prin cheful lor nebun de distracție.
ochiul-londrei-noaptea_44
De aceea, oraşul este campion în materie de viaţă de noapte în orice anotimp, nu numai în lunile calde de vară. În luna martie spre exemplu, când nopţile sunt ceva mai reci, poţi căuta distracţie indoor, în locaţii precum Trailer Hapiness (recomandat drept cel mai bun bar de cocktailuri, de tip caraibian) sau Notting Hill Arts Club (un centru artistic plin de viaţă, cu muzică pe toate gusturile).

Chiar citeam recent un articol ceva mai vechi, este drept, unde se menţiona că Londra ocupă prima poziţie în topul oraşelor cu cea mai activă viaţă de noapte din Europa, pe locurile următoare fiind Berlin, Newcastle, Dublin şi Amsterdam. Pentru a stimula şi mai mult persoanele dornice de adrenalină nocturnă, chiar la finalul anului trecut Primăria a implementat în sfârşit introducerea programului de noapte la metrou, în week-end. Mai puţini bani pe taxi aşadar, fonduri mai mari rămase pentru distracţie.

În această perioadă din an, numărul turiştilor este oarecum mai mic, cel puţin nu vezi mare aglomeraţie. Şi asta cu atât mai mult seara şi noaptea, când te poţi bucura de un tur al Londrei fără agitaţia specifică oricărei zile. Palatul Buckingham, Victoria Memorial, Westminister Bridge, Big Ben, Westminster Abbey, Palatul Westminister şi chiar London Eye – iată obiective “de bifat” chiar şi pe timp de noapte într-un traseu la pas prin zona turistică a Londrei.

Apropo de viaţa de noapte, să nu uităm că Londra este recunoscută şi pentru cazinourile sale prestigioase. Aici au avut loc turnee de poker memborabile de-a lungul timpului, turnee la care am avut parte de toate ingredientele unui spectacol total. Numeroase turnee de poker live sunt găzduite de Londra, la acestea participând atât localnici, cât şi persoane care vin special din alte ţări pentru aceste evenimente atât de atractive și adesea aducătoare de premii frumoase și consistente. Printre participanţi se remarcă din ce in ce mai frecvent şi români specializaţi în jocul de poker sau doar pasionati de acest joc iar participarea acestora este de la an la an tot mai numeroasă. Așadar, pentru români, Londra, a devenit o participare obligatorie pentru orice jucător de poker care se respectă si nu m-ar mira ca in viitorul apropiat să avem un campion și in capitala Regatului Unit.

În concluzie, orice gen de distracţie ţi-ai dori, sigur în Londra poţi să-ţi îndeplineşti dorinţa. O capitală europeană veritabilă, Londra cu siguranţă va rămâne europeană (ca spirit) chiar şi după iminenta ieşire – formală – din Uniunea Europeană… Nu vreau să mă refer la politică, dar pe harta distracţiei de noapte, sigur Londra îşi va menţine un statut deosebit, demn să atragă turişti din toate părţile lumii.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: